Intake

In de zevende maand van je zwangerschap breng ik een bezoek bij je thuis, de eerste kennismaking vindt plaats en je kunt dan gelijk je verlangens en wensen kenbaar maken. Ieder gezin heeft hierin zijn eigen behoefte. Ik wil hier zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met mijn eigen mogelijkheden. Mijn wens voor jou en je gezin is, dat jullie na deze kraamweek er weer tegen aan kunnen en terug kunnen kijken op een fijne, leerzame week. We zullen dan ook bespreken hoe te handelen wanneer de bevalling zich aandient. Dit kan thuis zijn of in het ziekenhuis. We zullen duidelijke afspraken maken, wel zo prettig. Ik neem dan ook het kraamdossier mee, dat is een handig naslagwerk welke ik bijhoud in de kraamweek, zoals temperatuurlijst en vochtbalans , en waar handige informatie in staat. Ik bied de maximaal geindiceerde zorg aan, dan is er ook nog tijd om te genieten van alle gezelligheid die een kraamweek met zich mee kan brengen. Ik werk nauw samen met diverse professionele kraamverzorgsters. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, bijvoorbeeld plotselinge ziekte of dat er een ander kraamgezin toch gelijk bevalt, dan ben je verzekerd van zorg!

 

Kraamzorg valt binnen de basisverzekering. Het wordt dus altijd vergoed, ook als ik niet geregistreerd sta bij jouw zorgverzekeraar. De kraamzorg is dus altijd mogelijk. Je betaalt alleen de wettelijke eigen bijdrage. Ben je hoog aanvullend verzekerd dan wordt deze eigen bijdrage ook vergoed. Per verzekeraar gelden andere regels voor de vergoeding van kraamzorg.

Kraamuren

De kraamuren worden bepaald door het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Op dit moment is de basiszorg 49 uur wanneer je borstvoeding geeft en 45 uur wanneer je kunstvoeding geeft. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien noodzakelijk kunnen het aantal zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of kan de zorg met 2 extra dagen verlengd worden. Je krijgt gegarandeerd de uren zorg waar je, volgens je verzekering, recht op hebt. Ik vind het ook erg belangrijk dat er geen onnodige wisselingen plaatsvinden. Waar ik de zorg start, maak ik het in principe ook af.