Wat hebben we dankzij Hetty een fijne kraamweek gehad. We voelden ons ontzettend op ons gemak bij je.  Je humor, je verhalen, je christelijke identiteit, de rust die je in huis brengt, je zeer professionele tips en adviezen, echt geweldig! Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel passie en gedrevenheid je voor je vak hebt.  Niks was te gek, alles wilde je voor ons doen. We hadden ons geen betere kraamverzorgster kunnen wensen!

Arnold, Rienkje en Hanna
Wij hebben ontzettend genoten in de kraamweek na de geboorte van onze 2e zoon Deon. Dit dankzij jou goede zorgen, tips, ontbijtjes op bed, humor, heerlijke kookkunsten en als nieuwe vriendin voor onze oudste zoon Davi. Heel erg bedankt voor alles!!
Maarten, Arianne, Davi & Deon
Onze kraam week met Hetty is heerlijk verlopen. Vanaf de intake merk je gelijk dat dit een professionele vrouw is die weet wat ze doet.
Bij thuiskomst uit het ziekenhuis stond ze al enthousiast voor de deur! Gelijk werd alles geregeld en werd er veel uitgelegd. Hierdoor was de eerste nacht alleen met onze zoon een eitje. De rest van de week was voor ons onbezorgd en rustig, door alle goede zorgen van Hetty. In een week tijd hebben we veel geleerd en als wij vragen hebben, kunnen wij haar altijd berichten. Mochten we ooit voor een 2e kindje gaan, vragen wij zeker Hetty weer!!
Manon, Rob en Thomas
Toen wij op zoek gingen naar een kraamverzorgster, werd Hetty ons aangeraden door vrienden. Zij hadden een hele prettige tijd met haar gehad. Hierdoor hadden wij ook contact gezocht met Hetty en gevraagd of zij bij ons wilde kramen. Hier hebben wij geen dag spijt van gehad. Hetty is een enorm lieve vrouw met passie voor haar vak. Het is duidelijk dat Hetty ook door extra opleidingen/cursussen beschikt over de meest recente kennis op het gebied van kraamzorg. Daarbij werkt zij enorm hard, maar is er ook tijd voor ontspanning of een dolletje. We kunnen met recht zeggen dat Hetty een flinke bijdrage heeft gehad aan de goede start van ons kersverse gezinnetje.
Elwin, Ilse & Jone

Dit was de tweede keer dat Hetty bij ons de kraamtijd heeft verzorgd. Hetty is onze (schoon)moeder en dat maakte deze periode extra bijzonder. Wij hebben een hele mooie kraamtijd gehad en Hetty is een ontzettende lieve en zorgzame vrouw die veel passie heeft voor haar werk. Daarbij is ze ook een hele lieve oma voor onze kinderen! Hetty, super bedankt voor deze mooie tijd en we zijn heel blij dat je weer bij ons hebt willen kramen.

Steven, Tamara, Boaz en Victor

Vanaf het eerste moment dat Hetty bij ons was, voelde het meteen al vertrouwd. Het liep zo ontzettend soepel, dat het voelde alsof ze al jaren bij ons woonde. Hetty heeft ontzettend veel kennis en keek hoe dat te gebruiken was bij ons gezin. Ook konden we goed met Hetty praten over de heftige bevalling, wat bij ons hielp om het een plekje te geven. We hebben met Hetty hele gezellige en leerzame dagen gehad en we zijn haar ontzettend dankbaar voor alles. Mochten we een volgend kindje krijgen, dan vragen we Hetty sowieso weer!

Thirza
Wij kijken, dankzij de fijne zorg van Hetty, echt terug op een heerlijke kraamweek. Na een intense bevalling, heeft Hetty ervoor gezorgd dat wij ons konden ontspannen en konden genieten van onze zoon. Hetty is iemand die zich voor de volle 100% geeft en daarbij zeer goede verzorging biedt voor de kleine, de moeder en de vader. Naast de goede verzorging zorgde zij ervoor dat wij onze nieuwe rol als kersverse vader en moeder leerden kennen (dankzij haar kundige adviezen) en bracht ze ontspannen gezelligheid met zich mee. Het was voor ons een perfecte balans. Nogmaals heel erg bedankt!!
Arjan, Mirjam en Onne
Wij hebben de zorg en hulp van Hetty voor zowel onze zoon, maar ook voor ons als ouders als zeer prettig ervaren. Hetty weet wat ze doet en is zeer professioneel. Haar enthousiasme is aanstekelijk! Hetty is opnieuw van harte welkom, bij een eventuele gezinsuitbreiding. Hetty, nogmaals hartelijk dank!
Chris
Wij hebben, na een heftige zwangerschap en een fijne bevalling de 1e week kraamzorg gehad van Hetty. Wij hebben deze mooie en bijzondere 1e week als heel prettig ervaren en waren heel erg blij met jou zorg voor ons gezin! Een en al positieve ervaringen! Ook Jesse onze oudste (2jr) was helemaal gek op Hetty! Wij hebben er van genoten! Hetty, je bent een topper!
Patrick, Wendy, Jesse & Lauren
Wij hebben genoten van onze kraamweek. Dit grotendeels dankzij onze fantastische kraamverzorgster, Hetty! Dat het haar passie is, was al te merken vanaf dag één. Met zoveel liefde, geduld, humor, en deskundigheid heeft zij ons verzorgt en zelfs meer dan dat. Ik als kraamvrouw heb elke ochtend een ‘kraam work-out’ met haar gedaan (dit doen lang niet alle kraamverzorgsters). Ik was ik zo ontzettend blij mee!

Vanwege overproductie was borstvoeding een uitdaging. Hetty haar focus hierop en kennis hiervan waren onmisbaar. Elke dag schaafde wij het plan om voor zowel moeder als kind het steeds soepeler te laten lopen. Wat ben ik Hetty ontzettend dankbaar! Vader kon ook heel erg genieten van de kraamzorg van Hetty waardoor het hele gezin zich kon ontspannen en genieten. Dankjewel Hetty!!

Jorn, Nelly en Josephine
Wat zou een kraamweek zijn zonder Hetty?

Wij hebben een geweldige kraamweek (10 dagen) gehad met Hetty. De rust, behulpzaamheid en aan het einde van de dag orde in het huishouden hebben wij als zeer prettig ervaren. We hebben veel gelachen, de sfeer die Hetty meeneemt in de kraamweek is super.

We hebben veel van haar geleerd, als nieuwe ouders is alles nieuw bij een baby. Naast de zorg voor onze kleine zorgde ze ook voor ons. We konden ‘s ochtends even lekker bijslapen na een drukke nacht, er stonden heerlijke fruithapjes klaar, de wasmanden waren aan het einde van de dag leeg en je vroeg ook altijd naar hoe wij ons voelden. We hebben mooie gesprekken gehad.

Wanneer we ‘s ochtends de voordeur open hoorde gaan dachten we: ‘He fijn, Hetty is er weer!’ Dat maakte het einde van de kraamweek wel moeilijk, maar dat hoort erbij. Hetty heeft ons de tools en het vertrouwen gegeven dat we het zelf konden, en eerst denk je: ‘Hoe dan, dat kunnen we niet zonder Hetty’, maar natuurlijk gaat dat vanzelf. Maar geregeld denken we nog: ‘Hoe zou Hetty dat doen?’ Fijn dat ik dan ook op de app nog wat aan haar kan vragen.

Geen kraamweek zonder Hetty zou ik zeggen! Ik heb inmiddels al meerdere mensen geadviseerd Hetty te vragen in hun kraamweek.

Hetty bedankt voor alles!

Marc en Eline
Wat ben ik ontzettend blij dat Hetty er was in mijn kraamweek. Ook tijdens mijn heftige zwangerschap waarbij ik 11 weken in het ziekenhuis moest liggen is Hetty erg betrokken geweest. Toen ze bij mij thuis kwam had ik dan ook direct een fijn gevoel.
Hetty heeft veel verstand van borstvoeding en heeft me goed geholpen met het opstarten ervan. Anders dan bij de eerste zwangerschap kan ik nu genieten van het geven van borstvoeding. Hier ben ik enorm blij mee.

Het was een heerlijke kraamweek voor het hele gezin. Hetty dacht namelijk niet alleen aan mij, maar zorgde dat het hele gezin tot rust kon komen. Heerlijk om haar lol te horen hebben met mijn zoontje en heel mooi hoe hij betrokken werd bij alles.
Ik kan Hetty zeker aanraden! Echt een kraamtopper!

Marieke
De eerste dagen na de geboorte van je eerste kindje is een hele bijzondere, maar ook spannende tijd. Hetty heeft ons in deze week geweldig geholpen. Hetty neemt de regie op een plezierige en betrokken wijze. De tijd dat ze aanwezig is neemt ze alle zorgen uit handen en voor de tijd dat ze er niet is, zorgt ze dat je met een duidelijk plan van aanpak zelf aan de slag kunt. Dit is ontzettend fijn en geeft vertrouwen.
Hetty is ook erg alert; bijzonderheden bij moeder of kind worden snel gesignaleerd en indien nodig besproken met de verloskundige. Je voelt dat je in goede handen bent bij haar. Verder weet Hetty ontzettend veel van borstvoeding. Mocht je je kindje graag borstvoeding willen geven, dan is Hetty een perfecte match. Ze geeft hele goede, positieve begeleiding en geeft veel adviezen en tips.

Hetty, nogmaals ontzettend bedankt dat je ons hebt geholpen. We hadden ons geen betere steun kunnen wensen.

Jan, Saskia en Elodie
Als je opzoek bent naar een lieve en zorgzame kraamverzorgster dan is Hetty de goede keus. Zowel op het gebied van verzorging als bij het opdoen van nieuwe kennis was ze een enorme hulp. Hetty betrekt andere kinderen goed bij de nieuwe baby en is een echte steun tijdens de kraamweek. Ik zou Hetty dan ook zeker aanraden als kraamverzorgster!
Milou
Hetty was in 1 woord GEWELDIG! Wat hebben we enorm veel aan haar gehad. Vooral met de borstvoeding en alle tips die ze had heb ik erg veel aan gehad. Ook betrok ze mijn man en mijn zoontje er goed bij waardoor mijn man echt een heel goed gevoel heeft overgehouden aan onze kraamweek. Ik kan Hetty dan ook aan iedereen aanraden.
Stefanie
H: heel betrokken en liefdevol
E: enthousiast en vol passie in je werk
T: talentvol
T: trots op je werk
Y: yes! Hetty kraamt aanbevelen, ja zeker!!!!

K: kraamweek, fantastische week
R: rustig
A: aandacht ook voor de andere kinderen
A: aardig
M: meelevend
T: tevreden, 100 %

Lianne
Onze eerste ervaring met een kraamhulp bij de geboorte van onze eerste zoon was niet positief. Wij waren daarom extra opzoek naar een goede kraamhulp voor onze tweede zoon. Het eerste telefonisch contact met Hetty was meteen al heel erg fijn. Ze luisterde goed en kon onze ‘angsten’ ook meteen wegnemen door haar antwoorden. Het persoonlijke intakegesprek bevestigde helemaal dat Hetty de juiste keus was voor ons. Na een mooie bevalling ging het helaas niet goed met onze zoon Mace en hierdoor moesten we 5 dagen in het ziekenhuis blijven. Dagelijks hadden we contact met Hetty en ze leefde echt met ons mee.

Toen we naar huis mochten hebben we met haar en de verloskundige kunnen regelen dat we uitgestelde kraamzorg kregen. Gelukkig kon Hetty dit ook zelf geven.

Hetty heeft ons en vooral mij als kraamvrouw nog de kraamweek gegeven die elke vrouw moet hebben na een bevalling. Veel rust, liefde en zorgzaamheid. Je merkt echt aan alles dat dit haar leven en passie is. Ze heeft ons nog goede nieuwe tips gegeven waar we echt wat aan hebben en zorgde dat alles op orde was in huis. De trotse broer Dean heeft ook genoten van alle aandacht die Hetty voor hem had. Hij mocht haar echt meehelpen en dat deed hij dan ook met veel overgave. Sinds dat we van Hetty afscheid hebben moeten nemen, is er nog steeds contact. Je kunt altijd terecht bij haar met een vraag of ze vraagt zelf hoe het gaat.

Hetty enorm bedankt voor alles, wat je ons hebt gedaan.

Johan, Lotte, Dean & Mace
Wat een heerlijke kraamweek heb ik gehad door Hetty. Ze zorgde erg goed voor onze zoon en mij, ook papa werd niet vergeten. Hetty leert je de verzorging van je kindje op een prettige ontspannen manier en betrekt de papa hier erg goed bij. Ook heeft Hetty veel kennis over het geven van borstvoeding, waardoor het ons gelukt is de beste houding te vinden om mijn zoontje ontspannen te laten drinken. Het was dan ook erg jammer dat de kraamweek voorbij was en wij Hetty moesten missen.
Lisette
Vanaf het eerst moment dat wij Hetty ontmoet hebben tijdens de kennismaking waren wij meteen enthousiast: dit is de kraamhulp die bij ons past. Hetty kwam over als een vakkundige en gedreven dame met hart voor haar beroep en voor de mensen bij wie ze komt kramen. Gedurende de kraamweek werd dit bevestigd. Onder andere de persoonlijke zorg aan het bed, oog voor het gehele gezin, de deskundigheid t.a.v. o.a. de borstvoeding spraken ons erg aan. Daarnaast was ze ’s avonds beschikbaar voor aanvullende vragen en adviezen. Wij wensen iedereen zo’n deskundige kraamhulp aan die werkt vanuit een gouden hart.
André, Sandra en Elin
Wat een geluk dat Hetty ons bijstond tijdens de kraamweek! Ik had het niet anders willen invullen. De zorg voor onze lieve Micha en voor mij was er continue en ook papa werd goed verzorgd. Ondertussen nog alle andere werkzaamheden (en meer) en dan ook nog tijd maken om even te kletsen. We hebben ontzettend veel van Hetty geleerd en alles konden we bespreken. Wat vonden wij het jammer toen de kraamweek voorbij was. We vonden het oprecht heel fijn en gezellig!
Annemieke
Hetty is een kraamverzorgster uit duizenden en de droom van elke kraamvrouw. Je ziet dat ze van haar vak houdt. Zorg voor moeder en baby staat stipt op 1. Onze dochter had een wat moeilijke start, maar door Hetty’s kortdate en adequate optreden waren de gevolgen hiervan minimaal. Hetty’s kennis op gebied van borstvoeding heeft ervoor gezorgd dat er op een borstvoedingsvriendelijke manier is bijgevoed. Hetty heeft het voor elkaar gekregen dat ik elke dag even ging slapen! Het was gezellig kletsen met Hetty, maar ze had ook oog voor mijn behoefte aan rust. Maar Hetty is er ook voor de vader en broertjes/zusjes. Onze oudste dochter vond het een feestje om met Hetty kappertje te spelen terwijl papa en mama naar bed gingen ’s middags. Ook Hetty’s ‘wonderpen’ was een succesnummer. Het was een heel geruststellend gevoel dat onze oudste het zo gezellig had met Hetty en zich zo veilig voelde bij haar.

Daarnaast hield Hetty het huishouden draaiende als een pro. De wasmand was nog nooit zo leeg en zelfs de badkamer kreeg een beurtje! Hetty, dankjewel voor een kraamweek waarin we hebben kunnen genieten. Dankjewel voor al de goede zorg voor Joanne, de lieve aandacht voor Evalyn, jouw opgewektheid, de steun tijdens de bevalling, de gezellige gesprekken, de heerlijke soep, het vele traplopen, het stofzuigen van diezelfde trappen en voor het zijn van die broodnodige rots in de branding in zo’n bijzondere en intense week.

Ruth
Wij kunnen je niet genoeg bedanken voor de ontzettend fijne kraamweek. Via de verloskundige hoorde ik over jou en aan de telefoon voelde het meteen goed. Bij de intake hebben we veel te lang gezellig gepraat en wat zijn we blij dat we voor jou hebben gekozen. Je bent ontzettend lief, meelevend, maar bovenal heel professioneel. Je geeft hele goede adviezen en bent de eerste persoon die mij toch echt tussen de middag in bed heeft gekregen. We noemden je ook wel ‘de wervelwind’ wat betreft schoonmaken. Je wou perse altijd alles schoon en klaar hebben. Ik kan je aan iedereen aanraden en wij zijn super blij met jou! Je bent een topper en we missen je heel erg. Bedankt voor alles en we zullen je nooit vergeten!
Dave, Thessa, Lynn en Djevi
Met veel plezier kijken we terug op onze kraamtijd met Hetty. Hetty is open, zorgzaam en verstaat haar vak. Vanaf het begin hebben wij ons prettig bij haar gevoeld en konden we gewoon lekker onszelf zijn. We zo prettig na die toch al heftige bevalling :-). Door haar enthousiasme en vrolijke voorkomen had zij ook vanaf het eerste moment een goede klik met onze 3 jarige dochter. Het was voor haar dan ook een feestje om mee te helpen met het verzorgen van onze kleine nieuwe spruit.
Hetty bedankt voor jouw inzet en goede zorgen bij ons!
Arianne
Wat een geluk dat wij Hetty als kraamverzorgster mochten ontvangen!

Hetty staat voor haar kraamvrouw, heeft plezier in haar werk, neemt haar vak serieus en is vooral heel kundig. Onze oudste dochter heeft, net als ons, genoten van alle goede zorgen en de gezelligheid die Hetty met zich meenam.
Niets is leuker dan in bed te liggen en te horen dat je dochter met Hetty liedjes aan het zingen is tijdens het opvouwen van de was. Ook tijdens de bevalling leefde ze met ons mee en bood ze letterlijk haar hand.

We hebben ervaren dat voor Hetty de kraamzorg niet stopt als de uren op zijn maar dat ze ons ook steunt en meedenkt als het daarna even niet lekker gaat. Hetty je bent een topper, nogmaals ontzettend bedankt!

Johnny & Moniek, Amèll & Félice
In 2016 bevielen wij van onze zoon Bram. Wat hadden wij een ontzettend leuke kraamweek met Hetty Jongkees van HettyKraamt. In 2017 raakte ik weer zwanger, waardoor wij Hetty weer een week in huis mochten halen. Wat een fijne tijd! Hetty is kundig, lief voor het hele gezin en het bezoek, attent en zorgt voor vertrouwde sfeer tijdens de kraamweek. Wederom hebben wij, na de geboorte van Pien, weer een heel fijne en gezellige kraamweek mogen beleven. Dit mede dankzij Hetty.
Hetty: heel erg bedankt voor jouw inzet en liefde tijdens de bevalling, de kraamweek en de zorg voor ons allen. We missen je in huis!
Pien, Bram, papa en mama
Vanaf het moment dat we een positieve zwangerschapstest in onze handen hadden, was het meteen duidelijk: Wij willen Hetty als kraamhulp!
Na een aantal hectische dagen in het ziekenhuis, heeft Hetty binnen 24 uur gezorgd dat er rust en regelmaat in ons leven kwam. Ook al was ik nog erg beperkt in het verzorgen van onze dochter, Hetty zorgde ervoor dat ik ook mijn mooie momenten had met de kleine en dacht overal in mee. Hetty heeft veel kennis en je kan met al je vragen bij haar terecht. En ook al weet ze niet direct het antwoord, dan zoekt ze het voor je uit. Zelfs na de kraamweek kan je altijd bij haar terecht.
Hetty is echt een aanrader!
Bianca van Herwijnen
Lieve Hetty, ik vond het super dat je er was. Bedankt voor alles en ik zal deze tijd nooit vergeten.
Ilona de Voor
Zoals Hetty het al op haar site verwoord: Dit werk is mijn passie. Dat hebben wij als gezin tijdens onze kraamweek echt mogen zien en ervaren. De interesse die ze heeft nadat je haar gevraagd hebt om te komen kramen. Even een persoonlijk praatje. Je voelt je direct op je gemak bij haar. Doordat Hetty zzp’er is hebben wij voor haar gekozen. Je hebt korte lijntjes en weet ook (onder omstandigheden) dat je haar hebt tijdens de bevalling en in de kraamweek.

Wat erg fijn is om te weten. Na een week Hetty in huis te hebben gehad raden we haar zeker aan. Een zorgzame kraamverzorgster. Die voor moeder en kind klaar staat, maar ook voor de gezinsleden daarom heen. Hoe ze de andere kinderen erbij betrekt. En dat de kinderen zich ook veilig voelen. Dat voelt heerlijk als moeder terwijl je op je kraambed ligt.

Veel informatie over borstvoeding weet Hetty goed te vertellen. Waardoor je je hier zekerder over voelt. Ook als je na een kraamweek nog vragen hebt over borstvoeding (of andere dingen), dan kan je haar altijd even een berichtje sturen.

Kortom wij hebben een mooie en bijzondere week met Hetty gehad. Mooie en waardevolle gesprekken. Bedankt hiervoor!
Als je dus een kraamverzorgster zoekt bel Hetty!!

Albert en Janita Vrijhof
Na een wat heftige start mochten we na 10 dagen met onze dochter naar huis. Voor ons was het een geruststellende gedachten dat Hetty ons kwam helpen met de opstart. Thuis met z’n drieën is namelijk heel anders dan in het ziekenhuis voorzien van alle gemakken en hulp van verpleegkundigen. We zijn dankbaar voor je hulp Hetty!
Ruchama en Gerard
Wij hebben een super kraamweek gehad met de geweldige zorg van Hetty. Hele goede begeleiding gehad bij de borstvoeding die ik heel graag wilde geven aan onze zoon Dylan. Dat gaat nu na 2 weken nog steeds heel erg goed. Stilzitten kan Hetty niet, ze vind het al jammer als er 1 ding in de wasmand ligt. Ook met onze dochter van bijna 5 jaar ging ze heel leuk om. Ze mocht overal bij helpen. Ons kleine moedertje. Bedankt Hetty voor alle goede zorgen!
Maurice, Yvette, Lizzy & Dylan
Hetty is professioneel, vriendelijk en voelt perfect aan waar behoefte aan is in het gezin. Ze legt veel uit, heeft ontzettend veel kennis over borstvoeding en maakt in overleg plannen voor de nacht/komende dag. Ze geeft ruimte waar nodig is en kraamvisite wordt goed verzorgd. Wij hebben geen moment gehad waarbij we ons niet prettig voelde. Kortom: een topweek gehad! Hetty, 1000 maal dank!
Verloskundige Kirsten Ketelaar
Op advies hebben we Hetty gevraagd om bij ons te komen kramen na de geboorte van ons eerste kind. We waren op zoek naar een kraamzorg die goed bij ons zou passen en die ook zou luisteren naar onze wensen, maar ook wel sterk in haar schoenen zou staan om ons als nieuwe ouders de dingen te leren die nodig zijn. Een (groot) kraambureau waarbij je niet weet wie of wat je krijgt is niet wat we wilden. Na een verlate bevalling in het ziekenhuis stond Hetty de dag er na in de ochtend meteen klaar om ons thuis op te vangen en moeder en dochter zo goed als mogelijk te verzorgen.

Tijdens de kraamdagen heeft Hetty ons geholpen met alles rondom onze dochter en er voor gezorgd dat we ons na die dagen ook goed zelfstandig konden redden. Op alle momenten was ze bereid e.e.a. toe te lichten en ook na werktijd stond ze ons wanneer mogelijk te woord met raad en daad.

De aanwezigheid van Hetty voelde vertrouwd en welkom, zowel voor ons als nieuwe ouders als voor onze dochter. Ze heeft ons altijd het gevoel gegeven dat alles goed is en met haar tips en liefde heeft ze ons als kersverse nieuwe ouders het vertrouwen gegeven dat we het aan konden.

Dankzij haar zijn we goed van start gegaan met z’n drieën.

Roelina en Laurens
Vanaf het eerste moment een erg goed en fijn gevoel bij Hetty en ik keek dan ook erg uit naar Hetty als onze kraamzorg.
Wegens flink over tijd gaan van de zwangere dame voor mij kon Hetty uiteindelijk helaas niet bij ons kramen.
Hetty heeft echter voor goede vervanging gezorgd en is constant in de lucht gebleven met adviezen en tips.
Zelfs nu, 7 weken na mijn bevalling kan ik Hetty nog vragen om hulp of advies. Hetty, dank je wel voor je enorme betrokkenheid en zoals je weet raad ik iedereen die zwanger is jou aan!
Dana Wildeman
Wij zijn heel erg tevreden met de kraamzorg die wij hebben ontvangen deze week. Hetty was heel erg lief voor ons en voor ons prinsesje. Als er nog een kindje komt zal ik Hetty zeker weer als kraamverzorgende nemen. Wij missen haar heel erg en vinden het heel jammer dat ze weer weg is.
Peggy de Voor
In Juni hebben wij voor het eerst ouder mogen worden, wat een bijzondere en mooie ervaring om dit mee te mogen maken. En wat fijn dat we deze week met Hetty hebben mogen ervaren, we hadden het niet anders willen meemaken deze eerste keer. Bedankt voor de fijne begeleiding in de kraamweek! Het was een super intense week waarin jij ons heel fijn hebt weten te ontzorgen zodat wij optimaal konden genieten en bijkomen. Ook hebben we veel geleerd van alle handige tips die je ons gegeven hebt.
Familie van Meerveld
Terug vanuit het ziekenhuis waar we enkele uurtjes eerder weg mochten op voorwaarde dat onze kraamhulp aanwezig zou zijn (vrijdagavond 22:30 uur) begon de kraamweek voor ons. Het goede gevoel over Hetty hadden we al, gezien haar sterke betrokkenheid in de aanloop naar de bevalling van onze dochter Esmee. Echter gelijk vanaf het eerste moment dat we haar met ons eerste kindje bezig zagen voelde we de intense betrokkenheid welke onze indruk van het ziekenhuis deed vervagen.

De vrijdagavond bij thuiskomst was het hoog tijd voor de borstvoeding. Hier hadden we een hard hoofd in omdat we in het ziekenhuis 4 verpleegsters aan het werk hebben gezien die niet verder kwamen dan 5 of 6 teugjes. Hetty zag ons Esmee aan de borst leggen en greep gelijk in door een andere houding (buik aan buik) aan te nemen, met als gevolg dat ze gelijk 20 minuten dronk!

Hetty heeft ons enorm goed geadviseerd, geassisteerd en geïnformeerd gedurende de kraamweek. Met grote zorg heeft ze ons in het juiste ritme voor de borstvoeding geholpen, geleerd hoe we Esmee moeten wassen in het badje, de tummy-tub en onder de douche, de juiste grepen, het juiste ritme van slapen, voeden en verschonen, (voeding)tips ivm borstvoeding, nette begeleiding bij onze eerste kraamvisite thuis, het klaarmaken van heerlijke maaltijden en fruitcocktails en uiteraard vloog ze van hot naar her om het huishouden (vele wasjes, stofzuigen, dweilen etc.) voor ons te doen.

Een groot pluspunt is haar flexibele instelling. Als eerder al aangegeven stond ze s ’avonds laat al voor ons klaar en is ze elke morgen keurig op tijd. Ze overlegt netjes met ons haar werktijden om deze zo efficiënt mogelijk in te delen. Ook is ze dag in dag uit bereikbaar (zowel voor- tijdens- en na afloop van de kraamweek) voor prangende vragen waar je graag snel antwoord op wilt hebben. Vooral deze nazorg is erg prettig zodat je een bron van informatie hebt waar je op kunt bouwen.

Veel lovende woorden, echter zeker gemeend! Na afloop van de laatste dag vroegen we ons af of ze niet wat langer kon blijven! Al was dit voor de zorg niet meer nodig; ze heeft ons zo goed op weg geholpen dat we de uitdaging aan kunnen!

Nicole & Koen
Enorm bedankt voor de super fijne dagen dat je bij ons bent geweest! Je was een enorme steun voor mij en door jou heb ik zo een fijne kraamtijd gehad. En natuurlijk niet te vergeten hoe goed je hebt geholpen met mijn borstvoeding! Je was echt fantastisch! En ik ga je eerlijk waar missen! Ik hoop dat we elkaar nog een keer zien! Heel veel liefs Stef
Stefanie
Ik heb een fijne kraamtijd gehad, veel geleerd van Hetty en helemaal heerlijk dat ondertussen de wasmachine lekker door draait en het huishouden wordt gedaan, dat kun je wel aan hetty overlaten.
Tamara
Wat een fijne begeleiding door Hetty deze kraamweek! Het was een intense week, waarin Hetty ons zeker heeft ontzorgd. Zorg voor het draaiende houden van het huishouden, de kinderen, mijn partner en uiteraard voor mij. Je hebt veel adequate kennis en weet dit ook goed over te brengen. Ook goede begeleiding bij borstvoeding en veel kennis hierover, cruciaal voor het slagen ervan! Wat ik heel fijn vond, is dat je ook flexibel was en meedacht in als wij het anders wilden. Een hele fijne gesprekspartner, ook op de emotioneel zwaardere dagen van de kraamweek. Niets voelde te veel, en dat was voor ons heel bijzonder. Wij zijn je enorm dankbaar en vonden het echt heel fijn dat jij degene was die deze bijzondere eerste week met Lotte ons bijstond. Zowel wij als de kinderen missen je, maar je hebt ons empowered om het nu zelf te gaan doen.
Verloskundige Marjolein
Wat hebben wij een fantastische kraamweek gehad! Het was een feestje om Hetty bij ons in huis te hebben. Ze was erg lief voor ons 3 jarige zoontje en heeft heel goed voor ons alle 4 gezorgd. Niets was haar teveel en rende elke trap met een glimlach op en af. We hebben ontzettend veel gelachen samen. We hebben ook echt moeten afkicken na 10 fijne en gezellige dagen. Als we ooit nog een wondertje zouden mogen ontvangen dan zou ik heel graag Hetty weer aan m’n kraambed hebben.
Jessica
Hetty heeft bij onze beide zoons mogen kramen. Bij de eerste was ze ook een grote steun tijdens de bevalling. Helaas werd onze tweede zoon op zijn geboortedag nog opgenomen in het ziekenhuis, waardoor we maar kort hebben mogen genieten van de begeleiding van Hetty. Echter, dankzij de alertheid en vakkundigheid van Hetty waren we er gelukkig tijdig bij. Gedurende de tijd in het ziekenhuis was zij oprecht geïnteresseerd en steunde zij ons. Het was erg fijn dat zij na de tijd in het ziekenhuis nog een paar dagen voor ons kon zorgen!
Marlieke
Hetty heeft bij de geboorte van alle drie onze kinderen geholpen tijdens de kraamweek.
Bij onze zoon (inmiddels 5 jaar) was alles nieuw en onwennig en heeft ze ons erg goed geholpen. Haar toewijding is zeer bijzonder en oprecht.

Bij onze eerste dochter (3 jaar) was Hetty er eveneens bij tijdens de bevalling en kregen we weer hele goede hulp. Ook haar toewijding en inzet voor het opstarten van borstvoeding (wat wij graag wilden, maar geen optie bleek) is zeer bijzonder.

Nu als afsluiter heeft ze weer gekraamd bij ons, na de geboorte van onze tweede dochter. Eveneens een hele prettige week, waarin onze kids goed betrokken zijn geweest bij alle nieuwe gebeurtenissen, badderen, kleertjes uitzoeken en het flesje geven.
M’n zoontje kon zich Hetty nog herinneren van de kraamperiode van onze dochter. Mooie momenten!
Onze kids vragen regelmatig wanneer Hetty weer komt spelen.

HettyKraamt - review brigitBrigit
Wij hebben tien dagen mogen genieten van de goede zorgen van Hetty. We kijken terug op een fijne kraamweek en kunnen haar aan iedereen aanraden. Omdat het ons eerste kindje was moesten wij nog veel leren. Hetty nam alle tijd om ons alles rustig uit te leggen rondom de verzorging van de baby. Ook bij de borstvoeding was Hetty een enorme steun. Dit lukte niet meteen maar met de hulp en het vertrouwen van Hetty is dit uiteindelijk toch goed gekomen. Hier was ik erg blij mee!
Hetty zorgde ervoor dat ik rust nam in de kraamweek en niet meteen te veel wilde in de week na de bevalling. Ze ondersteunde ons in het huishouden, zorgde ervoor dat we af en toe een moment konden rusten, smeerde beschuit met muisjes én zorgde ervoor dat kraamvisite niet te lang bleef zitten maar bovenal was ze een geweldige steun voor mij en mijn man en een héle lieve verzorgster voor onze baby. We hebben veel geleerd in de tien dagen dat Hetty bij ons thuis was. Zelfs nu ze niet meer fysiek aanwezig is staat ze nog altijd telefonisch voor ons klaar als we vragen hebben of ergens over twijfelen. Het is een heel prettig idee dat we kunnen terugvallen op iemand met veel kennis en ervaring als we ergens vragen over hebben.
En niet te vergeten: We hebben elke dag mogen genieten van de lekkerste fruithapjes die we nog steeds iedere dag missen…
Ik kan Hetty dan ook aan iedereen aanraden!
Milou
Onze dochter is inmiddels een paar weekjes oud, maar we denken nog steeds met veel plezier terug aan de kraamweek, mede dankzij Hetty! Ze zorgde niet alleen goed voor onze dochter en mij, maar ook voor de andere twee kinderen. Onze zoon vraagt dan ook nog vaak wanneer Hetty nog een keer voor mama komt zorgen. Ze is een professionele, betrokken, lieve en bevlogen kraamverzorgster. Ze is rustig en een harde werker tegelijk. Met het geven van borstvoeding heeft ze heel erg geholpen, en ook toen ik ziek werd heeft ze direct ingegrepen. Ik had me geen betere kraamverzorgster kunnen bedenken dan Hetty!

Lieve Hetty, ik wil je enorm bedanken voor alle goede zorgen en je gezelligheid. Het gaat ontzettend goed met onze kleine meid en ik vind het heel fijn dat jij deel hebt uitgemaakt van haar eerste week!

Carolien
Hetty werd ons aangeraden door een goede bekende van ons om bij ons te komen kramen. Bij de twee eerdere kraamperiodes hadden we gekozen voor één van de grotere organisaties. Op zich leuke kraamperiodes maar het is wel afwachten wie je krijgt. Hoe anders is dat door Hetty in te schakelen….

Al bij de kennismaking klikte het goed en maakte Hetty een erg positieve indruk. Het feit eigenlijk al dat je eerst kennismaakt voordat ze bij je komt kramen is prettig. Zo weet je precies met wie je te maken krijgt in die zo belangrijke eerste acht dagen met je kleintje.

Hetty was tevens assistente bij de bevalling en met z’n vieren hebben we die zware klus geklaard. Wat waren we blij dat ze erbij was en wat heeft ze goed geholpen! De dagen erna heeft Hetty zoveel zorg uit handen genomen dat, ik als moeder, me volledig kon richten op mijn pasgeboren mannetje. Aangezien het voor mijn partner zijn eerste eigen kindje was heeft hij haar adviezen als deskundige eveneens als zeer waardevol ervaren. Ook mijn andere jongens hebben lol met haar gehad en missen tot op de dag van vandaag haar heerlijke fruithapjes. Regelmatig wordt mij dan ook gevraagd om ze precies zo te maken als Hetty dat deed.

Helaas komt er aan die fijne tijd ook weer een einde en moesten we het weer zonder Hetty doen. Het afscheid verliep dan ook met een dikke knuffel en een traan….

Het afscheid duurde echter niet lang. Na drie weken zat ons mannetje niet goed in zijn velletje, huilde en spuugde erg veel. Het huilen begon ons allemaal op te breken. Op dat moment stuurde Hetty een app’je om te vragen hoe het met ons ging. Na ons verhaal te hebben verteld kwam ze even bij ons kijken en adviseerde ze ons om contact op te nemen met een kinder manueel therapeut. Dezelfde week konden we daar nog terecht. Na de behandeling kregen we ons kindje weer terug zoals hij de eerste twee weken was. Tevreden, niet meer huilen en hij lacht…… en dat wederom dankzij de deskundigheid van deze geweldige vrouw!!

Zouden wij ooit weer kraamhulp nodig hebben, dan kiezen we zonder twijfel voor Hetty!

Petruschka
Wat hebben wij een bijzondere tijd beleefd met Hetty! Hetty is onze (schoon)moeder en daarom was het voor ons extra speciaal. De kraamweek was een van de meest bijzondere weken van ons leven en daarom is het belangrijk om een goede kraamverzorgster te hebben. Hetty heeft veel kennis en ze werkt erg professioneel. Daarbij is het ook heel gezellig met haar en we hebben veel gelachen. Ze is niet alleen een super goede kraamverzorgster, maar ook een geweldige oma! Lieve Hetty, bedankt voor al je hulp bij deze bijzondere week.
Tamara
Hetty heeft enorm passie voor haar werk, dit straalt van haar af! Door haar oprechte betrokkenheid, harde werken en oog voor ieder gezinslid, is ze heel waardevol in die bijzondere eerste week. De begeleiding bij de borstvoeding en de zorg voor onze dochter deed ze erg goed.

Bij ons tweede kindje wisten we dan ook zeker: we willen Hetty weer! Onze oudste dochter was direct dol op haar. Hetty heeft haar op een leuke ontspannen manier meegenomen in de dagelijkse bezigheden en zo ook laten wennen aan het leven als grote zus. Wat vonden we het jammer dat de kraamweek voorbij was. En toen we langs een ander huis liepen, waar een baby was geboren, riep onze oudste dochter: ‘oh dat is Hetty haar fiets, zij is nu daar! Die boffen echt, die hebben echt geluk!’.

Natascha
Wil je een onbezorgde, leuke en gezellige kraamtijd? Dan ben je bij Hetty aan het juiste adres. De verzorging van je allerliefste zoon of dochter doet Hetty met zoveel liefde en passie dat ik nog smelt als ik daaraan terugdenk. Hetty heeft in ons gezin 3x mogen kramen en ook 3x mogen assisteren bij de thuisbevalling. Ze is heel vakkundig, ze weet waar ze het over heeft en verwent jou en je gezin de hele week. Naast het verzorgen van je baby kan Hetty heel gemakkelijk de rest van je gezin ook draaiende houden. Als je zelf aan het genieten bent van alles wat er op je af komt, dan hoor je haar ergens anders in huis met een van je andere kinderen gezellig kletsen, een puzzeltje maken of samen de was doen. Dit doet Hetty met zoveel liefde en gezelligheid dat het heel erg jammer is als de laatste dag voorbij is en Hetty weer afscheid moet nemen.
HettyKraamt - review marianneMarianne
Ruim voor de uitgerekende datum van de geboorte van onze zoon Bram, zijn wij opzoek gegaan naar een kraamverzorgster. Het leek ons niet fijn om via een grotere organisatie een verzorgster toegewezen te krijgen. Via via kwamen we in contact met Hetty Jongkees uit Zeewolde. Na een prettig, eerste telefoongesprek hebben we een afspraak gemaakt bij ons thuis voor een intakegesprek. Direct hadden we een vertrouwd gevoel bij Hetty. Na een aantal praktische zaken te hebben doorgenomen, gingen we met Hetty in zee en Hetty met ons. Wat bleek dit een goede keuze te zijn geweest!!

Op 5 juli 2016 om 2.46 uur werd onze lieve zoon Bram geboren. Hetty was hierbij en was tot grote steun. De kraamweek die hierop volgde was werkelijk een feestje. Hetty toonde haar kundigheid in het adviseren over borstvoeding, hield het huishouden draaiende en zorgde met haar opgewekte humeur en lieve karakter voor een gezellige sfeer in huis. Hetty had oog voor alle gezinsleden. Ook hield zij onze rusttijden goed in de gaten, waardoor wij optimaal van onze nieuwe telg konden genieten.

Maar om dit te begrijpen en ervaren zult u Hetty moeten benaderen!
Lieve Hetty, jij hebt de eerste week met onze zoon tot een succes gemaakt. Wat een lol hebben we gehad! Vanaf het eerste moment was je een vertrouwde aanwinst in ons beginnende gezin. Wat een gave! Duizend maal dank voor de fijne verzorging en hopelijk tot ziens!

Bart, Anne en Bram
Met ons derde kindje en nog nooit een thuisbevalling en echte kraamtijd te hebben gehad (doordat de andere twee te vroeg geboren waren) wist ik niet wat me overkwam! Wat was dit heerlijk. Hetty heeft ons als gezin een super fijne tijd bezorgd! Niets is haar te veel en ze staat altijd met raad en daad voor je klaar en met al haar hulplijntjes heeft ze altijd antwoord! Door haar kennis en positiviteit heb ik me door het moeilijke begin van de borstvoeding geworsteld! En heb ik het uiteindelijk volgehouden! Ook voor de papa en de andere kinderen is ze een rots in de branding! Ze geeft zoveel rust in de eerste hectische dagen na je bevalling en zoveel liefde en warmte aan je lieve kleine mensje. Kortom een betrouwbare, behulpzame, bekwame, maar bovenal een ontzettend lieve kraamverzorgster!
Sindy